Koxp 1742,ProKoxp 1742,Seri Cs 1742,Dupe 1742,Tektık,Dupe,Hile,Bug,Görev anlatımları,Koxp,Ko 1742,ProKoxp 1742,Ko,Tektık 1742,Dupe,Bug,Görev,Tianhuoko 1742,Cz Combo,GhKoxp,Kobot,dupe, Koxpları| Knight Online Koxp |
|
| Koxp 1742,ProKoxp 1742,Seri Cs 1742,Dupe 1742,Tektık,Dupe,Hile,Bug,Görev anlatımları,Koxp,Ko :: Eğitim :: Yurtdışında Yaşam ve Eğitim | |
| Ingiltere Hakkinda Merak Ettikleriniz | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
Admin Administratör
Ruh Hali : Mesaj Sayısı : 110 Rep Gücü : 9423964 Rep Puanı : 4 Kayıt tarihi : 30/03/09 Nerden : İzmir İş/Hobiler : Öğrenci/PC Lakap : ßyPiSLicq
| Konu: Ingiltere Hakkinda Merak Ettikleriniz Çarş. Nis. 22, 2009 7:10 pm | |
| Sa. arkadaslar.
Bu yazi ingiltere ye gelmek isteyen arkadaslara yardim amaci icin yazilmistir.Bu yazida kesinlikle bi alinti yoktur, Yanlizca kendi bildigim bilgiler dogrultusunda yaziyi surdurmeye caliscam dilim dondugu kadariyla.. yanlis bisey yazmamak umidiyle........
ingiltere ye nasil gelinir :
Ilk once soyle diyim.. ingiltere ye gelmek sanildigi kadar da zor degil.. Ingiltere ye gelmek icin 2 nokta cok onemlidir.
Birincisi Guzel bi Yurt disi Egitim danismanligiyla calismak - Ikicisi de Acik veya normal bir universite bitirmek veya universite ogrencisi olmak...
Bu iki unsur ingiltere ye gelmek icin bence olmaz sa olmazlaridir.....
Ingiltere ye gelmek icin neler gerek li ?
-Bu ulkeye gelmek icin Bi yas siniri yoktur... Ama dedigim gibi ogrenci olmaniz veya bi universite bitirmeniz gelmeniz acisindan cok onemlidir..
-ikincisi Gusel bi sponsorunuz bulmaniz lazim .. Sececeginiz sponsor Biraz varlikli olursa sizin acinizdan daha iyi olur cunku Burda sponsorun gorevi : yurt disinda Sizin masraflarini karsilamaktir ...
Gereken evrak lar
-Ogrenci oldugunuzu belirten bi belge
-Babanizin meslegi :
-Annenizin meslegi :
-Diplomalariniz :
-annenizin ve babanizin evlilik cuzdanlari
-Mal varliginiz ( babanizin, annenizin veya sizin uzerinizde olan gayrimenkuller)
*ev *Araba *Arsa Vs vs.
-Sponsor kagidi : ( Xxx kisinin yurt disinda butun egitim ve konaklama harcamalarini ben karsiliyorum gibisinden bi mektup )
-Sponsor Varligi : -ev -araba -Arsa vs vs/
-Eger sponsorunuz veya ailenizdeki birisi Yurt disina cikmissa onun pasoportunun kopyalari...
-Ingiltere de gideceginiz okulun baslama tarihi , okulun ismi , konak lama adresiniz ,
yani kisacasi ne bulursaniz koyun
Turkiye deki Masraflar
Eger Bi danisman likla calisiyorsaniz ortalama 250 milyon danismanliga ve 150 dolar da konsolosluga veriyosunuz. Arti ucak bileti.. Turkiye den cikarken 1 milyari gozden cikarin ...
Ingiltere deki masraflar
Tam kesin bi bilgi veremicem ama kendimden ornek vercem... Okul fiyati yaklasik olarak aylik 200 - 250 pound olarak degisiyo konaklama ucreti haric. konaklama ucreti de Host family nin yaninda haftalik 60 - 80 pound arasi degisiyo ,
Ingiltere ye gelirken :
Ingiltere ye gelirken ingiliz konsoloslugunun size verdigi vize hakki 6 aylik tir. Yani Ingiltere de bu vizeyle yanlizca ogrencisnizdir. Demek istedigim bi yerde calisamassiniz.. 6 aylik vize niz bittikten sonra size verilen vize hakki 1 senedir. Bu 1 senelik vizenin yaninda size haftalik 20 saatlik Calisma izni de veriyolar. yani Bu 20 saatlik vizeyle guzel bi yerde part time Bi is bulmaniz cok kolaydir .
ilk 6 aylik vize bittikten sonraki gereken evraklar : ( Gerci buraya gelince hersey ogreniliyo ama ben yine de yazim )
- Okul dan ogrenci oldugunuza dair bir kagit - Yeni kayit belgeniz
-Ve kendinize bi sponsor daha buluyosunuz . NE cok sponsor buluyoruz dimi
-Bu sponsorun son 3 aylik banka kagitlarini alarak yolluyoruz.. Burdan vize almak turkiyeye oran la cok daha kolay...
Ingiltere ye geldikten sonra :
Vizeyi aldiktan sonra ingiltere ye kapak Atmis oluyosunuz Yani Illegal bisey yapmadiginiz surece dil okuluyla 4 sene universiteyle de 3 sene burda kalmaniz yasaldir. yani toplam 7 sene.. Bu zaman boyunca da cok gusel bi ingilizce ogreniriz.
Ingiltere nasil pahali mi ?
Ingiltere, Turkiye ye kiyasladiginizda : Aldiginiz paraya gore o kadar da cok pahali bir ulke degil. MEsela soyle bi ornek verelim.. ALdigniz para 250 pound. Bi paket sigara 5 pound...
Ama okula oduceginiz para, konaklama parasi, gece disari cikma parasi felan binince bazen Turkiye den yardim alma durumuz oluyo...
Eger Bu ulkeye yanlizca ogrenci olarak gelmisseniz , yani ilk 6 aylik vizeden sonrada calismayi dusunmeyip Turkiye den ailenizden para almayi dusunuyorsaniz : bi kere daha dusunun cunku isin icinden kalkamazsiniz Cok pahaliya geliyo..
Nacizane Bosna dan tavsiyeler :
Geldiginiz yeri cok iyi secin. Cunku ingiltere nin bazi yerlerinde cok irkcilik oluyo..
Herkes londra da bir dil kursuna gitmek istiyo. Ama Londra da Ingiliz bir aile bulmaniz cok zor.. yani londra hep yabanci dolu ve londra da yaklasik 75 ayri Degisik ingilizce aksani konusuluyo..Bu yuzden Londra yi bence unutun. Hem londra diger sehirlere gore cok pahali..
Brighton u tavsiye ederim. Benim sehrim
Aklima suanlik fazla bisey gelmiyo. Umarim anlamisnizdir Yorumlarinizi bekliyorum. Byes
------------------------------------------ | |
| | | | Ingiltere Hakkinda Merak Ettikleriniz | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| Koxp 1742,ProKoxp 1742,Seri Cs 1742,Dupe 1742,Tektık,Dupe,Hile,Bug,Görev anlatımları,Koxp,Ko :: Eğitim :: Yurtdışında Yaşam ve Eğitim | |
|
|
|
| |
|